Történet

A zenekar története 1998 őszén kezdődött, amikor (Segesdy Marci és Kun Krisztián) elkezdtük törni a fejünket egy közös zenekar alapításán. Találkozgattunk, kazettákat cserélget-tünk, de egymás zenei ízlése –akkor még- nem hatottmeg minket túlságosan. Szerencsére Krisztián úgy gondolta, hogy szívesen kipróbálná magát egy nem-metál zenekarban is… 1999 szeptemberében kezdtünk el próbálni a VII. kerületi zeneiskola Kazinczy utcai klubjában, még csak ketten. Ebben az idoben gyakorlatilag semmilyen hangszerünk nem volt, olyan próbatermet kerestünk, ahol van zongora és dob. Kapóra jött Krisztián volt zeneiskolája, ahol hamarosan el is kezdtük az első próbákat. Főleg Emerson dalokat játszottunk, ketten, basszus nélkül. Akkortájt háromtagú formációban gondolkodtunk, részben innen kapta nevét a zenekar.

Ekkor születtek első saját számaink (2000 év sötétség, Zápor) kezdeti verziói is. 2000 tavaszán kezdtük el keresgélni az ideális basszusgitárost, de csak szeptemberben találtunk rá. Balogh Zoli Krisztián Golden Rust nevű klasszikus heavy metált játszó együttesének basszgitárosa volt, de érdekes kísérletnek tekintette a progresszív rockzenét és beszállt a csapatba. Innentől már komolyan neki lehetett volna állni a zeneírásnak, koncertszervezésnek, de a koncepció ekkorra módosult, és egy öttagú, Genesisre emlékeztető formáció lépett a helyébe. 2000 novemberében lépett be az együttesbe Koppány Feri (Zoli egy másik metál együtteséből) és Róna Zsófi (aki Marci gimnáziumi ismerőse volt és addig klasszikus zenét játszott). Egy hónappal később, december 2-án tartottuk meg végül első koncertünket, a Kazinczy utcai próbateremben, meghívott közönség előtt.

A közönség vevő volt a zenénkre, és 2001. március 16-án koncerteztünk eloször a Jókai-klubban, immár két részben előadva produkciónkat, ami már akkor is Genesis, Emerson és saját dalok eloadásából állt. A koncerten Egervári Gábor, az After Crying fuvolás- szövegírója és Majer Balázs, a Hypertér zenekar dobosa, Krisztián régi barátja kevert minket. 2001. áprilisában kezdtük el CD-re rögzíteni addigi saját számainkat, melyekből októberre lett kész végre az első demónk. A demó részben a próbatermünkben készült, részben Majer Balázsék pátyi házában. Október 6.-án újabb Jókai klubos koncertet tartottunk. November 16-án Békéscsabán részt vettünk egy könnyűzenei tehetségkutatón, ahonnan a legjobb billentyűs díját sikerült is elhozni.
November 30-án újabb Jókais koncerttel búcsúztattuk az évet. 2002 február 20-án a Rocktogonban léptünk fel, kissé más körülmények közt is kipróbálva magunkat. A koncert nagyon kellemesen sikerült, bár bebizonyosodott, hogy a nem saját szervezésű bulikon mindig van valami probléma… ezúttal az utánunk következő zenekar ragaszkodott túlzottan a játékidejéhez (a miénkhez kevésbé). Márciusban újabb tehetségkutató következett, Balatonbogláron- az itteni zsűri sokkal inkább vevő volt zenénkre, mint a békéscsabai! 3. helyezést, különdíjat és legjobb billentyűs- díjat nyertünk. Április 5-én a Mammut II-ben, 19-én az Almássy téren volt egy- egy fellépésünk a Carnia nevű ismerős zenekarral közösen. A koncerteket nem mi szerveztük- volt is velük probléma elég!

A zenekar történetének e két sötét pontja közt adtuk első Genesis-estünket a Jókai klubban, nagy sikerrel. Feri, aki már korábban jelezte, hogy a Trinity zenéje igazából nem az ő stílusa, az Almássy téri koncert után kilépett a zenekarból. Helyére a Genesis-ősrajongó Tőgyi Balázs került, aki még a Rocktogonos fellépés után kereste meg a zenekart. Vele először október 19-én léptünk fel, egy –szervezési okokból - szintén igen rázósra sikeredett koncerten. November 22-én újabb békéscsabai tehetségkutató következett, újabb legjobb billentyűs helyezéssel. 2002. december 20-án adtuk következő koncertünket,szintén a Jókai klubban, ezen Genesis,Emerson és saját dalok mellett King Crimson számok is helyet kaptak. 2003-ban több Rocktogonos koncert után felvettük 2. demonkat,amelyre 3 új számunk került.

Ezt főleg promóciós célokra szántuk (például a Periferic Records számára, akik egy ideje már csak arra vártak, hogy vigyük nekik az első albumunk kész anyagát :) ). 2003 nyarán Zsófi féléves németországi ösztöndíja miatt ideiglenes fuvolistát kellett találnunk, a helyet Farkas Rita töltötte be, aki olyannyira bevált, hogy szeptembertől hivatalosan is ő lett a fuvolistánk. Újabb Jókai klubos koncertek következtek, rádiós fellépéseink (Civil Rádió, Másik RádióGödöllő), próbaterem-csere, valamint hangszerparkunk folytonos frissítése közben egy Hammond P-100-as orgonára is szert tettünk. 2005. márciusában újra részt vettünk a balatonboglári tehetségkutatón, most egy 2.helyezést, legjobb billentyűsdíjat és Török Ádámék előtti fellépést nyertünk.

2008-ban végre megjelent első CD-nk, Harmadkor címmel, végül saját kiadásban. Tartottunk lemezbemutató koncertet Soroksáron, de újra egy nagyobb szünet következett, mivel Rita helyére Kulcsár Gitta, Balázs helyére pedig Csángó Kornél érkezett.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás