Demo 2 - Rockinform

A Trinity első demójáról már írtunk néhány méltató sort (lásd Rockinform 102. sz.). A zenekar hagyományos értelemben vett progresszív rockot játszik. Tagjai: Balogh Zoltán (basszusgitár), Kun Krisztián (dob), Róna Zsófia (fuvola), Segesdy Márton (ének, billentyűs hangszerek, gitár) és Tőgyi Balázs (gitár).
Az újabb házi CD-n más arcát mutatja az együttes, és nem a megnyerőbbet. Az első demo eredetisége, vonzereje, erénye hiányzik. Ami maradt belőle, az éppen a gyengeség, Segesdy Márton éneklése. Minden más megváltozott. A Trinity beállt a Genesis epigonok sorába. Az clső két számban Hackett gitárja, Banks orgonája, Gabriel fuvolája hallik. A zenekar nem is tagadja, mennyire hat rá a korai Genesis.
A harmadik szám, "A bolyongó" c. tizenegy perces kompozíció eleje igazi felüdülés. Kicsit jazzes zongora és dob indítja a számot és kíséri az éneket. A fuvolaszóló alatt lankad a lendület, majd ismét jellegzetes Genesis-hangon folytatódik a szám. Nagy kár!
A házi felvétel hangminősége nem engedi meg, hogy a játékos teljesítményét megítéljük. Annyit elmondhatunk, hogy Kun a doboknál nagyszerű, ám a tömörebb részeknél más, zakatolóbb kísérettel lendíthetne a számokon.
A Trinity első demója igazi meglepetés volt és nagy örömot okozott. Érdemes volna az ott elkezdett úton haladni.

23'54"
N.Pap Gábor

Link küldés
.
Cikk nyomtatás