Demo 1 - Metal Hammer
A budapesti Trinity még '99 ôszén alakult, de csak múlt évben vált teljessé a felállás. 5 szám és egy intro találhatóbemutatkozó demojukon, amely azt bizonyítja, hogy próbatermi felvétel is szólhat jól. Igaz, itt nincs zúzás - a Trinity ugyanis progresszív rockot játszik.
Az Ösvény a ködben intrót a Sötéten virradt rád a nap követi, melyrôl elsôre az jutott eszembe: ilyen lenne, ha az Unicum States-et (a Nemesis elôdje) kevernénk a régi East-tel. De az is jellemzô, hogy koncerteken Emerson, Lake & Palmer és Genesis dalokat is játszanak.
Ez egyben arról is árulkodik, milyen igényes és képzett zenészek. A Záporban végképp világossá válik, hogy a fôszerep itt Segesdy Mártoné, aki billentyûzik és énekel. Hangja kellemes, visszafogott, szintén a régi prog. rock bandákat idézi, szintij´téka pedig, noha meg-megvillant virtuózabb, vagy akár jazzes dolgokat, leginkább mértéktartóan élvezetes. Koppány Ferenc gitárja viszont inkább csak színesít, és Róna Zsófia fuvolája is csak a Valaha címû dalban kap komoly szerepet - After Crying-párhuzamot, komolyzenei élt lopva a muzsikába. A többi dalnál játékosabb, kevésbékomoly a Fantázia címû instru darab, míg a 2000 év sötétségben érzôdik leginkább Keith Emerson hatása.
Szépen kidolgozott, kellemes, intelligens gondolatokkal teli prog. rock. Úgy érzem, 1-2 éven belül elérhetik, hogy lemezük jelenjen meg (A Stereo/Periferic alighanem tárt karokkal fogadnáôket). A banda koncertezik is, várják klubok meghívását. Akit pedig érdekel a mûvészi grafikákat felvonultató borítóval bíró anyag, az 600 Ft-ért megkaphatja.

Uzseka Norbert
Link küldés
.
Cikk nyomtatás