Segesdy Márton

Születési idő:
1978. 04. 13.

Foglalkozás:
Végzettségemre nézve orvos vagyok, de nem praktizálok; orvos kollégákat látogatok egy gyógyszeripari vállalatnál. Szabad időmet igyekszem feleségemmel, Marcsival és kisfiammal, Andrissal tölteni; zenélek és zene-közeli hobbikkal is foglalkozom, mint pl. zenei szoftverek lelkének kiismerése és a Hammond orgonám aprólékos felújítása és átalakítása.

Hol/kitől tanultál zenélni?
Hétéves koromtól tizennégy éves koromig tanultam zongorázni, illetve '98-tól az After Crying, az Emerson, Lake & Palmert és a Genesis hatására kezdtem komolyabban foglalkozni a billentyűsökkel. 14 évesen kezdtem gitározni, autodidakta módon, és azóta is nagyon szeretem ezt a hangszert - főleg metált és "igényes táborit" játszottam, játszom rajta; és legújabban a Trinityben is előkerül a gitár.

Milyen formációkban zenéltél életed során?
'94-ben zenekart alapítottam egykori osztálytársaimmal, egyedi megközelítésű doom metalt játszottunk Shoggoth név alatt. Angolul szövegű, komplex, borult hangolatú dalokat játszottunk; gitároztam és énekeltem ebben a formációban. Két demónk készült, pont a doom metal hullám közepén. Egy kis ideig énekeltem a ma Dethroners néven futó doomzenekarban is. A Shoggoth zenekarból 1998-ban kiléptem, és egy év kihagyás után kezdtük el Krisztiánnal az együtt zenélést a Trinityben. 2007-től 2009-ig az Emerson, Lake & Palmer tribute ELPirates zenekarban énekeltem és gitároztam.

Milyen zenéket hallgatsz?
Miután másfél évtizeden keresztül játszottam kölcsön gitárokon, 31 évesen vettem egy saját hangszert (amit kisvártatva el is loptak tőlem…) és ismét elkezdtem aktívabban gitározni- azóta kamaszkorom kedvenc metállemezei (Pl. Metallica első öt lemeze, Tiamat-Wildhoney, My Dying Bride) ismét állandó vendégek lettek az autórádióban. Hallgatok még Opethet, régi lemezeket a hetvenes évekből (elsősorban Genesist, ELP-t, Pink Floydot), "világzenét" (Kolinda, Ghymes, Makám), Hobót, Queent és még sok mást. Az utóbbi időben nagyon megszerettem a bakelit lemezeket, bár ezekből legtöbbször Halász Judit kerül elő…

E-mail: halsaman@kethold.hu

Link küldés
.
Cikk nyomtatás