Balogh Zoltán

Születési idő:
1977.06.19.

Foglalkozás:
Egy naaagy távközlési cégnél vagyok tesztmérnök, ez körülbelül egybevág hivatalos végzettségemmel is (műszaki informatikus @ 2000).

Hol/kitől tanultál zenélni?
Nem tudok felvonultatni olyan komoly hátteret, mint a többiek - amit fontosnak véltem, azt tanultam/tanulom, de inkább csak autodidakta módon. Néha érzem is a hiányát.

Milyen formációkban zenéltél életed során?
Először a gimnáziumban alakítottunk zenekart, ahol azért lettem basszusgitáros, mert ezt a hangszert találtam otthon :-). Azóta folyamatosan zenélek, sokszor több zenekarban is egyszerre, leginkább különböző metálműfajokban, időnkénti elkalandozásokkal. (Egyszer pl. majdnem kisegítettem egy Kelly Family-t játszó zenekarban :-) 1999 őszén alakult meg a Golden Rust. Itt találkoztam elõször Krisztiánnal, aki már akkor megemlítette, hogy van egy progresszív zenekara is, de az akkori 2 másik zenekarom mellett ezt nem tudtam bevállalni, csak úgy egy évvel később. Mára a Trinity mellett csak a Golden Rust maradt aktív, de ki tudja, mit hoz a jövő - bár munka mellett nehéz lenne még egy zenekart beütemezni.

Milyen zenéket hallgatsz?
Itt most azt kellene mondanom, hogy "mindenféle zenét hallgatok", de ez azért nem igaz. Legtöbbször metál szól nálam, újabban progresszív zenék, esetenként ragtime, jazz, vagy klasszikus rock is. A zenélésnek egyre jobban érdekel a hangmérnöki oldala is. Időnként előfordulok különböző internetes fórumokban és levelezőlistákon (Zöldalma néven), leginkább érdeklődésemnek megfelelően három témában. Az egyik nyilván a zene, beleértve a művészi és a technikai oldalt is, egy másik a kerékpározás, leggyakoribb on-line felbukkanásaim azonban autókhoz (főleg a 205-ös) kötődnek. Ezzel egyébként el is mondtam, mivel töltöm nem túl gyakori szabadidőmet :-)


E-mail: zoldalma@kethold.hu

Link küldés
.
Cikk nyomtatás